Jagt har altid været en del af menneskets natur for at få mad og andre ressourcer. Vi snakker om det dyr vi skal spise, jagten, drabet og etiske overvejelser omkring jagten, måske prøver vi nogle jagtfærdigheder af. Vi snakker om dyrets biologi, hvor lever det, hvad spiser det og fødekæder generelt.
Dyret vi har ”jagtet” skal vi finde kødet på og når det er sikret, så skal vi prøve at disikere dyret, vi skal kigge på indvolde og prøve at finde fasanens tænder osv.
Derefter skal vi i gang med at tilberede dyret over bålet, hvor vi laver en lækker ret ud af dyret som alle kan lide.
Dyret vi skal "nakke" vil primært være fuglevildt som ænder, gæs eller fasaner. Der er forskellige jagttider på disse dyr og derfor følger disse forløb sæsonens jagttider.
Dagsprogrammet følger nogenlunde nedenstående:
Eleverne skal gruppevis selv ordne "dyret" og lave maden. Hver gruppe får selv ansvaret for hver deres bålsted og køkken.
I kan med fordel tage udgangspunkt i nedenstående hæfte, dog er der ikke garanti for at det er fasaner der er på paraden, men det kan være ænder eller gæs. Det kommer an på jagtlykken.
http://www.blivnaturligvis.dk/undervisningsmateriale/indskolingen/fasanh...
Få en forståelse for hvor kødet kommer fra, hvor kødet sidder henne på dyrene og selve jagten på dyret. Derudover skal vi lære om dyrets biologi og levevilkår.
Vi skal arbejde med udekøkken, madlavning, hygiejne og brug af bål til madlavning. Vi lærer om at stege, koge og simre, vi lærer at snitte i kød, grøntsager og ”rigtige” dyr.
Kan være på Doverodde. Men jeg kommer også gerne til jer, bare i har brænde, bålplads og et sted der er egnet til forløbet.
Skriv eller ring, så vi kan få skræddersyet det rette forløb til jer, så arrangenemtet bliver forventningsafstemt og formålssat efter jeres ønsker og behov.
th [at] thisted [dot] dk