TROLDEN I SKOVEN

Beskrivelse

Skovteater for børn
Målgruppe: 4-8 år.

Kan et smukt, nordjysk skovområde anvendes som teaterrum for børn? Ja, det kan det i hvert fald! Skovens uformelige træer, vildtvoksende buske og bakkede terræn skaber i samspil med naturens unikke lyde og dufte en fortryllende kulisse, hvori de mest fantastiske teatereventyr kan udfolde sig – og det er netop et sådan teatereventyr, der udspiller sig i skovforestillingen TROLDEN I SKOVEN.

Børn og deres voksne kører med bus fra børnehaven/skolen ud i skoven. Her møder de den hidsige og eventyrlystne pige Jasmin, som er stukket af hjemmefra. Sammen med børnene udforsker Jasmin nysgerrigt skoven, og dybt inde mellem træstammer, grene og vilde planter finder hun et mærkeligt blad, der gemmer på en spådom. Spådommen fortæller Jasmin, at hun skal blive til en trold! Med børnene i hælene begiver Jasmin sig længere ind i skoven for at finde en trold, der kan hjælpe hende med at få spådommen til at gå i opfyldelse. Hun finder snart en lille, menneskesky troldedreng og følger efter ham ind gennem troldeportalen til den hemmelige troldeverden. Her lærer Jasmin og børnene, hvordan man lever som en trold – hvordan man spiser og smasker, taler i remser, går rumpegang, lugter, og hvordan man får en troldehale til at vokse ud!

Efter forestillingen følger Jasmin børnene tilbage til bussen og menneskeverdenen, for nu savner hun nemlig dem derhjemme. Forinden kan børnene godt nå at spise de medbragte menneskemadpakker. Men hvem ved – måske der stadig sidder en troldehale på nogle af børnene, efter de er kommet hjem!

Det bliver en anderledes og intens teateroplevelse i naturen. Skulle det blive let regnvejr, spiller vi alligevel, for børnene har heldigvis gummistøvler og regntøj med.

Medvirkende: Marianne Gonnov Bøgelund og Christopher Lillman. Instruktør og dramaturg: Laura Madsen. Idé: Niels Vendius. Producent: Thy Teater.

Formål

Gennem de fælles opgaver og udfordringer, børnene stilles overfor under forestillingen, håber vi at kunne skabe en oplevelse af nærvær og fællesskabsfølelse børnene imellem, som kan medvirke til, at samhørigheden, de interne relationer og børnenes evne til at samarbejde styrkes og udvikles yderligere.
Under forestillingen sættes der fokus på krop, bevægelse, forestillingsevne og natur. Det ujævne og udfordrende terræn i skovområdet, som børnene skal bevæge sig rundt i under forestillingen, stimulerer og udvikler børnenes balanceevne, grovmotorik og koordinationsevne. Forestillingen forudsætter således, at børnene gennem leg og spændende udfordringer er fysisk aktive og anvender kroppen på forskellig vis til at løse de opgaver, der løbende dukker op. Herigennem erfarer børnene, at der foregår utallige sjove og interessante ting ude i naturen. Forhåbentlig medfører forestillingen ligeledes, at børnene får øjnene op for, hvor underholdende og lærerigt det er at arbejde med teater.
Forestillingen kombinerer teater og natur ved at anvende naturens elementer som kulisse såvel som rekvisitter, hvilket skaber et læringsmiljø, der er specielt stimulerende for børnenes kreativitet, sanselighed og fantasi. Disse egenskaber aktiveres især ved, at børnene ikke blot skal agere passive publikummer, men at de netop skal bevæge sig rundt i naturen og anvende kroppen og sanserne på nye måder i forhold til naturens udfordringer. Gennem disse anderledes og lærerige naturoplevelser håber vi at kunne være medvirkende til, at børnene oparbejder et godt og sundt forhold til naturen og dens mangfoldighed.

Sted

TROLDEN I SKOVEN spiller i Vilsbøl Plantage i Nationalpark Thy.
https://map.krak.dk/?c=57.021422,8.569636&z=16&l=aerial&g=57.021253,8.570452.